Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce. ×

Reklama

Szczegóły pozycji

Meksyk od kuchni

Osorio-Mrożek Susana

Wydawnictwo: Universitas
Kategorie: Wydawnictwa popularne, Historia Ameryki Północnej, Historia Ameryki Środkowej, Kuchnia regionalna, Format: 14.0x20.5cm ISBN: 9788324223787 oprawa: Miękka ze skrzydełka stron: 400 rok wydania: 2014
Treść zapytania:
Twoje imię:
e-mail:
treść zapytania:
Poleć znajomemu:
Twoje imię:
Imię adresata:
e-mail adresata:
treść wiadomości:

14,90 zł

cena rynkowa: 39,00 zł
oszczędzasz: 25,00 zł
64%
Książka opowiada o meksykańskiej historii z perspektywy kulinarnej, ponieważ gastronomia to jedna z najbardziej charakterystycznych cech kultury Meksyku i zwierciadło jego historii. Meksyk to kraj różnorodny zarówno geograficznie – pustynie, doliny, lasy, selwy, góry i wybrzeża – jak i etnicznie; to tej różnorodności zawdzięcza swe kulinarne bogactwo. Dawne cywilizacje osiadłe na terenach dzisiejszego Meksyku udomowiły indyka, podjęły uprawy wielu gatunków roślin, takich jak kukurydza, pomidor, fasola, chili, dynia, orzeszki ziemne, awokado, kakao, wanilia , które dziś goszczą na stołach całego świata. W wyniku hiszpańskiej konkwisty meksykańska kuchnia wzbogaciła się o elementy europejskie i nadal, nie tracąc swego charakteru, czerpie inspiracje z całego świata.
KOSZYK
WYSYŁKA KURIEREM
Poczta Polska (priorytet) Przedpłata 11.00 zł
Przesyłka kurierska ("FedEx") Przedpłata 10.00 zł
Poczta Polska (ekonomiczna) Przedpłata 9.80 zł
Przesyłka kurierska ("FedEx") Płatne przy odbiorze 14.00 zł
Odbiór osobisty Kraków 0.00 zł
Paczkomaty/InPost Przedpłata 7.00 zł
Przy zakupach powyżej 150zł
wysyłka na terenie Polski gratis.